Relighting

Relighting

Veel bedrijven hebben vandaag de dag nog steeds een verouderde verlichtingsinstallatie. Deze gebruiken te veel energie en voldoen niet altijd aan de beste veiligheids- en comfortnormen. Wil je besparen op jouw energiefactuur en het comfort van je werknemers verhogen? Kies dan voor relighting.

 

Wat is relighting precies?

Relighting is eigenlijk een verzameling van verschillende ingrepen waarbij de huidige verlichting aangepast wordt. Meestal gaat het om het vervangen van lampen en/of armaturen. Oude lampen worden dan vervangen door LED verlichting die aangenamer is en minder energie verbruikt. Zo kan je met kleine ingrepen toch heel wat besparen.

 

Hoe gaan wij te werk?

Elk relighting project begint met een lichtstudie. Deze studie dient om na te gaan welk type verlichting en hoeveel lichtpunten jouw project nodig heeft. Elke situatie vraagt immers een ander type verlichting. In een kantoor of industriële omgeving heb je uiteraard een heel andere verlichting nodig dan in een winkel of bij jouw thuis.

Op basis van deze lichtstudie wordt uiteindelijk een lichtplan opgemaakt. Hierin staat welk type verlichting waar moet komen. Bovendien wordt hier rekening gehouden met de bestaande lichtpunten om zo weinig mogelijk extra kosten te hebben.

 

Wat zijn de voordelen?

De grootste troef van relighting is de besparing op jouw energiefactuur. Door het gebruik van LED verlichting kan je al snel 70% besparen op jouw verlichtingskosten. Indien je ook gebruik maakt van bewegingssensoren, daglichtsensoren en timers, dan kan jouw besparing nog een pak hoger liggen. Wetende dat prijzen voor energie de afgelopen jaren sterk gestegen zijn, is dit zeker een goede investering.